Kunstzinnige bank

Kunstzinnige bank

Kunstenaar: Willem (Wim) van Dam
Straatnaam: Park Rusthoff
  Sassenheim
Jaar van plaatsing: 2016

Omschrijving:

Gebouwd aan het eind van de rode loper – als tegenhanger van de monumentale entree aan de Hoofdstraat. De bank is ontworpen door de Sassenheimse kunstenaar Wim van Dam. De materialen die voor deze nieuwe bank zijn gekozen, zijn vooral steen, beton en roestvrij staal. De leuningen van de bank bestaan uit icosaëders (Grieks: εικοσι, twintig) oftewel regelmatig twintigvlak (dat is een ruimtelijke figuur met 20 (gelijkzijdige en congruente) driehoekige vlakken, 12 hoekpunten en 30 ribben) uitlopend in een leuning.


Het ontwerp werd door architect Henri Stol uit Warmond vertaald in een bouwkundige tekening, waardoor meestermetselaar Geert Bisschop uit Sassenheim probleemloos in staat was om de stenen fundering te bouwen. Metaalbewerking Heemskerk uit Warmond vervaardigde de metalen zitelementen.


De bank is o.a. mogelijk gemaakt door een donatie van Woonstichting “Vooruitgang”, vanwege hun 100-jarig bestaan.


Op 16 februari 2016 is de bank officieel onthuld in aanwezigheid van wethouder Kees van Velzen, wethouder Arno van Kempen, Johan van Buren (namens woonstichting Vooruitgang), kunstenaar Wim van Dam, architect Henri Stol en de metaalbewerkers Johan Heemskerk en zijn broer Alphons.

Plattegrond: